Domáce produkty

NAŠE PRODUKTY NA VAŠOM TANIERI

V duchu súčasných trendov podporujeme myšlienku chovu domácich zvierat. Niektoré jedlá v á la carte lístku varíme z vlastných produktov z hotelovej Ajax farmy a dochucujeme bylinkami z vlastnej bylinkovej záhradky. Vlastníme tiež včelstvá, ktoré každoročne vyprodukujú chutný Tálsky med.

 

Už od vzniku Ajax farny v roku 1990 sa vedenie hotela venuje  prvotného chovu koní a poníkov na jazdenie pre hostí. Následne sa venovalo aj chovu dostihových koní  anglického plnokrvníka, čoho dôsledkom bola aj niekoľkoročná existencia dostihovej stajne Hotela Partizán so sídlom  v Borskom Mikuláši, na Záhorí.

Mimoriadne kvalitný horský med z kvetov a bylín z tálskych, mýtňanských a bystrianských lúk, z malín a z medovice môžu hostia hotela Partizán ochutnať v pripravovaných jedlách, nápojoch a sladkostiach v našich reštauráciách aj v reštaurácii SKI & BIKE v Mýte pod Ďumbierom.

V súčasnosti  sa staráme o 70 rodín včiel, 15 ks hovädzieho dobytka, 50 ks ošípaných, 60 ks oviec, 12 ks kôz, 11 shetlandských poníkov, 8 jazdeckých koní. Obhospodarujeme 20 ha lúk a pasienkov.

Vysoko kvalitné horské kravské mlieko spracúvame na 7 druhov syra, tvaroh, jogurty, ktoré môžu hostia ochutnať v jedlách a v šalátoch.
Ajax farma dodáva do našich kuchýň hovädzie, bravčové, jahňacie, baranie a kozacie mäso, kačky, ktoré naši kuchári spracovávajú na špeciality. 
Výrobky a jedlá z mäsa, z horského mlieka a horský med môžu hostia ochutnať a ohodnotiť aj na raňajkách v BIO kútiku.

Obľúbené sú naše mäsové výrobky - domáce prosciutto, tlačenka, klobásky, nárezy a lunchmeat.

Okolie hotela je bohaté na lesné plody. Varíme si preto vlastný bazový sirup, čučoriedkové a brusnicové marmelády

Pokiaľ si chcete farmu prezrieť, neváhajte. Minizoo je Vám k dispozícii denne. Spestrením prehliadky bude možnosť povoziť sa na koníkoch a poníkoch.

V tomto roku sme založili vlastnú bylinkovú záhradu pri Tálskej Bašte. Tím kuchárov sa o ňu denne stará a tymián, mätu, koriander, medovku, materinu dúšku, rozmarín a mnoho ďalších bylín používajú na dochucovanie špecialít. Zasadili sme tiež tekvičku a levanduľu.

Aj vďaka týmto projektom prispievame k 100% čerstvosti našich jedál wink

Tešíme sa na Vašu návštevu

Fotogaléria

X
<